Transmuraal Incidenten Melden (TIM)

Soms komen patiënten zowel bij de huisarts als bij een medisch specialist in het ziekenhuis. In dat geval is er sprake van een gedeelde zorg door huisarts en medisch specialist. Om deze transmurale zorg te verbeteren is er, voor huisartsen en zorgprofessionals, vanaf heden de mogelijkheid om (bijna) incidenten te melden.

De aftrap is geschied middels een regionale meldweek op 30 maart 2015.

Met transmurale incidenten wordt elke onbedoelde gebeurtenis bedoeld die zich afspeelt in de overgang van de eerste naar de tweede (derde) lijn of vice versa, en geleid heeft, had kunnen leiden of nog zal leiden tot schade voor de patiënt.

Dit betekent:

  • Wel of geen schade aan patiënt
  • Incidenten tussen ziekenhuis en huisarts
  • Maar ook incidenten aan de ene kant, waarvan consequenties aan de andere kant gezien worden.

Deze transmurale incidenten kunt u digitaal melden door het formulier in te vullen via onderstaande hyperlink: 

 

https://saxenburgh.patientsafety.com/webframe/modules/mod_meldingen/FormController.php?form_id=781 

 

Wij stellen het zeer op prijs wanneer u (de hyperlink naar) het meldformulier wilt gebruiken en zo uw bijdrage levert aan een veilige transmurale zorg.

Het TIM-team dat deze meldingen in behandeling neemt, terugkoppelt naar de melder en afrondt bestaat uit twee medisch specialisten (A. Bouter en T. van Amstel) twee huisartsen (M. ter Steeghe en B. Prenger) en twee patiënten.

Calamiteiten, incidenten die tot ernstige schade of de door van een patiënt hebben geleid, moeten direct worden gemeld bij de Raad van Bestuur van de betreffende instelling.

Laatst aangepast op dinsdag 30 juni 2015 10:46